Foto NS reisinformatiescherm Rotterdam

Den Haag CS krijgt 6 januari een XL-reisinformatiescherm

Foto: NS

Reizigers op Den Haag Centraal kunnen vanaf 6 januari de treintijden bekijken op een reisinformatiescherm van 7 bij 2 meter groot. De drie grote stations krijgen zo’n XL-scherm, nadat veel mensen aangaven de oude klapperborden met reisinformatie te missen. Het scherm op Rotterdam Centraal is sinds kort operationeel en Den Haag volgt dus over enkele dagen.

Nu is nog sprake van een testperiode, maar maandag om 13.00 uur gaat het scherm op het station in de hofstad ‘aan’. Het reisinformatiescherm toont alle vertrektijden van het komende half uur en komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station te hangen. Die locatie is gekozen op basis van de leesbaarheid uit verschillende hoeken en de zichtbaarheid voor binnenkomende reizigers, terwijl het de loop van andere reizigers niet mag hinderen.

Extra dienstverlening

Het scherm is volgens NS een extra dienstverlening aan reizigers om hun vertrektijden te zien, naast de informatie op de kleinere overzichtsborden op het station en de tijden in de NS-app. “Vanwege de omvang dient het meteen als centraal punt in de stationshal”, aldus Marjan Rintel, directeur operatie bij NS.

Ook ProRail heeft geholpen bij het realiseren van dit scherm. “De reisinformatie moet van een afstand goed leesbaar zijn en het is noodzakelijk dat het scherm tegen vocht en kou kan”, vertelt Astrid Bunt, directeur stations bij ProRail. De twee partijen gingen onder meer samen op zoek naar de juiste plek om dit bord te hangen.

Het is de bedoeling om nog een scherm te realiseren in Utrecht. Dat was het station waar jaren geleden het laatste blauwe, klapperbord werd weggehaald, tot teleurstelling van veel reizigers. Ze gaven meerdere keren aan graag weer in één oogopslag alle reistijden te willen zien. In Utrecht moeten echter nog vergunning worden gerealiseerd. De verwachting is dat dit later dit jaar rond is.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Den Haag CS krijgt 6 januari een XL-reisinformatiescherm”

Pat Rick|02.01.20|17:13

Goed om te lezen! Het kan dus wel om goede informatievoorziening te hebben/houden. Optimisme in 2020!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.