Jerrycan met benzine in trein op Leeuwarden blijkt onschuldig

Leeuwarden ontruimd door verdacht pakketje (foto GinoPress BV)
Leeuwarden - Op donderdagochtend 9 januari is het gehele station van Leeuwarden ontruimd. In een lege trein aldaar is een verdacht voorwerp gevonden. Er werd in een lege Arriva trein een vast getapte jerrycan aangetroffen. Direct werden twee perrons ontruimd en even later het gehele station en een deel van de omgeving van het station. Het treinverkeer rond Leeuwarden kwam ook direct stil te liggen. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd het station weer vrijgegeven. De jerrycan is meegenomen voor onderzoek. Vanwege het incident heeft de politie een 68 jarige man uit Stavoren aangehouden. De man word verhoord op het politiebureau.

Station Leeuwarden is donderdagmiddag enkele uren afgesloten geweest. Het station werd ontruimd nadat in een lege trein een jerrycan met een onbekende vloeistof werd aangetroffen. Daar bleek uiteindelijk benzine in te zitten. Rond 15 uur werd het station weer langzaam vrijgegeven en kon het treinverkeer weer worden opgestart. 

De politie heeft een 68-jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht de jerrycan in de trein te hebben geplaatst. De man werd uiteindelijk vrijgelaten. Hij had de jerrycan inderdaad meegenomen, maar bleek daarmee geen foute bedoelingen te hebben. De jerrycan was dus onschuldig.

Busvervoer

Het treinverkeer van en naar Leeuwarden werd enkele uren stilgelegd op last van de hulpdiensten. Er reden bussen tussen Akkrum, Grou-Jirnsum en Leeuwarden. De NS-treinen van Zwolle naar Leeuwarden reden niet verder dan Akkrum.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.