Koploper, Intercitytrein NS

Jongens gooien steen door ruit van rijdende trein

Foto: NS

Twee jongens hebben een steen door een ruit van een rijdende trein gegooid in Heerhugowaard. De politie wist de jongens donderdagmiddag op te pakken. De twee liepen op het spoor.

Twee inzittenden, een vrouw en haar dochter, kwamen onder het glas te zitten doordat de ruit brak. Het incident vond rond 12.30 uur plaats. Of de vrouw en haar dochter verwondingen hebben opgelopen, is niet bekend.

Schoten

Afgelopen november werden NS-treinen tot tweemaal toe beschoten, waarbij ook veel schade werd veroorzaakt aan de ruiten. Bovendien werd in Sittard een stoeptegel naar een trein gegooid, maar daarbij werd de trein niet geraakt. In de afgelopen jaren werden ook al bussen meerdere malen het doelwit van deze gevaarlijke vorm van vandalisme. Soms werden reizigers geraakt door de stenen.

Lees ook: 

Steen door ruit van Keolis-bus in Deventer

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jongens gooien steen door ruit van rijdende trein | OVPro.nl
Koploper, Intercitytrein NS

Jongens gooien steen door ruit van rijdende trein

Foto: NS

Twee jongens hebben een steen door een ruit van een rijdende trein gegooid in Heerhugowaard. De politie wist de jongens donderdagmiddag op te pakken. De twee liepen op het spoor.

Twee inzittenden, een vrouw en haar dochter, kwamen onder het glas te zitten doordat de ruit brak. Het incident vond rond 12.30 uur plaats. Of de vrouw en haar dochter verwondingen hebben opgelopen, is niet bekend.

Schoten

Afgelopen november werden NS-treinen tot tweemaal toe beschoten, waarbij ook veel schade werd veroorzaakt aan de ruiten. Bovendien werd in Sittard een stoeptegel naar een trein gegooid, maar daarbij werd de trein niet geraakt. In de afgelopen jaren werden ook al bussen meerdere malen het doelwit van deze gevaarlijke vorm van vandalisme. Soms werden reizigers geraakt door de stenen.

Lees ook: 

Steen door ruit van Keolis-bus in Deventer

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.