NS rijdt elke 5 minuten naar Dutch Grand Prix in Zandvoort

Foto Inge

Tijdens het Formule 1-weekeinde in mei laat NS zeker elke 5 minuten in beide richtingen een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort. Het is voor het eerst dat de NS zoveel treinen op dezelfde lijn laat rijden. Nu rijden er twee treinen per uur naar Zandvoort. 

Het station heeft doorgaans ongeveer 5.700 in- en uitstappers per dag, meldt de NS. De vervoerder verwacht dat weekeinde van vrijdag 1 mei tot en met zondag 3 mei per dag 50.000 extra reizigers. Om die goed op te vangen en op weg naar het circuit te helpen, worden honderden extra medewerkers ingezet. De treinen gaan elke vijf minuten rijden vanaf 07.00 uur tot wanneer nodig is.

Grote drukte

De NS zet op dit traject treinen in van het type SLT in omdat die een makkelijke in- en uitstap hebben. Spoorbeheerder ProRail zorgt voor twee extra perrons op station Zandvoort en extra brede trappen om de stromen reizigers zo snel en goed mogelijk uit het station te krijgen. De NS wijst er wel op dat reizigers ondanks alle maatregelen bijvoorbeeld na de race wel rekening moeten houden met grote drukte rond het station en in de treinen.

De speciale dienstregeling tussen Amsterdam en Zandvoort geldt vanaf 07.00 uur ‘s ochtends. De NS raadt aan nu al een kaartje te kopen, omdat het begin mei op de stations en bij de kaartjesautomaten vermoedelijk drukker is dan normaal.

Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van NS, zegt in een verklaring: “We zien het als onze maatschappelijke taak zo veel mogelijk racefans op een duurzame manier naar Zandvoort te brengen en op die manier de Dutch Grand Prix tot een succes te maken.”

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “NS rijdt elke 5 minuten naar Dutch Grand Prix in Zandvoort”

Leo A. van Leeuwen|18.02.20|19:11

Heel wat anders dan in de 50-er en 60-er jaren, toen ik elk half uur de loc’n voor de treinen naar Maastricht en Heerlen gereed maakte. Ik kan me niet echt voorstellen hoe het nu gaat worden als er iedere vijf minuten een trein arriveert en vertrekt. Maar ik ben ervan overtuigd dat het zal heus wel goed gaat komen.

kees boer|13.02.20|14:08

Het wordt een hele uitdaging,met toeval zag ik een aantal jaren terug in Nice ook versterkte en extra treinen die terugkeerden van de Grand Prix van Monte Carlo