Minder treinen in Randstad door kapotte bovenleiding

Tussen Utrecht en Den Haag en Rotterdam rijden ook maandag minder treinen. Bij Woerden ging zondag de bovenleiding kapot en het herstel vergt meer tijd, laat spoorbeheerder ProRail weten. Een van de vier sporen bij Woerden is daarom niet beschikbaar. 

“Spoorwerkers hebben zondagavond en -nacht met man en macht gewerkt om de bovenleiding op tijd te herstellen voor de maandagochtendspits. Dat is helaas niet gelukt”, meldt de spoorbeheerder. “Maandagavond gaan ProRail en een aannemer ermee verder.”

Weekend

Het was sowieso een onstuimig weekend. Niet alleen ging een bovenleiding kapot – het treinverkeer werd verder ontregeld door bomen die door de storm op het spoor belandden en geplande werkzaamheden rondom Leiden en Den Haag. De problemen deden zich vooral voor in de Randstad en in het zuiden van het land.

Zondag trok een flinke storm over Nederland. Daardoor reden minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal en waaide een boom op het spoor tussen Breda en Tilburg. Bovendien zorgde een aanrijding bij Hoofddorp voor problemen op het spoor, vooral rond Schiphol. Die problemen duurden tot het eind van de middag.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Minder treinen in Randstad door kapotte bovenleiding”

kees boer|18.02.20|15:43

Men wordt er moedeloos van met al die storingen en kapotte bovenleidingen zoals de vorige week ook reden ook minder treinen tussen Schiphol en Hilversum meerdere dagen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.