OV-chipkaart, poortjes, Utrecht Centraal

Rover vraagt flexibiliteit om OV-abonnementen te pauzeren

Foto Inge

Reizigersvereniging Rover heeft de verschillende vervoerders gevraagd om flexibel om te gaan met verzoeken om OV-abonnementen te pauzeren. Nu Nederlanders worden opgeroepen om alleen het OV te pakken als het echt moet, vindt de vereniging het logisch dat reizigers ook de mogelijkheid krijgen om hun abonnement tijdelijk op te schorten.

Rover heeft de afgelopen tijd veel vragen gekregen van leden en reizigers of het mogelijk was om het abonnement tijdelijk op pauze te zetten, aangezien het gebruik van het OV zo veel mogelijk wordt ontmoedigd. Als mensen hun abonnement tijdelijk kunnen pauzeren, denkt de vereniging dat dit mensen nog meer zal motiveren om geen niet-noodzakelijke reizen af te leggen. Overigens stelt het ook dat overheid hierbij een rol moet spelen om financiele hulp aan te bieden voor vervoerders die inkomsten mislopen.

Tips

“Vooralsnog hanteren de vervoersbedrijven het standpunt dat reizen mogelijk is, waardoor een abonnement te gebruiken is en dus niet gepauzeerd hoeft te worden. Rover vraagt de vervoerders hier soepeler mee om te gaan”, aldus de organisatie, die de belangen van reizigers behartigt. Voorlopig geeft Rover als tip mee dat reizigers kunnen overwegen om een overstap naar NS Flex te maken. Maar dit is niet voor iedereen een goede oplossing.

NS Flex Basis kost 0 euro per maand, waarbij gemaakte reizen achteraf worden gefactureerd tegen vol tarief. Na dertig dagen kan weer worden gewisseld naar een ander NS Flex abonnement zoals Dal Vrij, Dal Voordeel of bijvoorbeeld Weekend Vrij. Voortaan wordt er dan op rekening gereisd in plaats van op saldo.

De vervoerders hebben wel laten weten dat de Kruidvaartkaartjes langer geldig zijn, namelijk tot 31 december 2020. Reizigers die een Keuzedag niet kunnen gebruiken, kunnen contact opnemen met de NS klantenservice voor een couponcode. Doorlopende jaarabonnementen kunnen na een jaar elke maand worden opgezegd.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Rover vraagt flexibiliteit om OV-abonnementen te pauzeren”

Oum Salah|17.04.20|14:12

Hallo mijn zoon heeft een ov abonnement voor school maar nu hij niet meer gaat wil ik het graag pauzeren zodat ik niet onnodig kosten maak kan dat en zoja hoe en wat moet ik doen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rover vraagt flexibiliteit om OV-abonnementen te pauzeren | OVPro.nl
OV-chipkaart, poortjes, Utrecht Centraal

Rover vraagt flexibiliteit om OV-abonnementen te pauzeren

Foto Inge

Reizigersvereniging Rover heeft de verschillende vervoerders gevraagd om flexibel om te gaan met verzoeken om OV-abonnementen te pauzeren. Nu Nederlanders worden opgeroepen om alleen het OV te pakken als het echt moet, vindt de vereniging het logisch dat reizigers ook de mogelijkheid krijgen om hun abonnement tijdelijk op te schorten.

Rover heeft de afgelopen tijd veel vragen gekregen van leden en reizigers of het mogelijk was om het abonnement tijdelijk op pauze te zetten, aangezien het gebruik van het OV zo veel mogelijk wordt ontmoedigd. Als mensen hun abonnement tijdelijk kunnen pauzeren, denkt de vereniging dat dit mensen nog meer zal motiveren om geen niet-noodzakelijke reizen af te leggen. Overigens stelt het ook dat overheid hierbij een rol moet spelen om financiele hulp aan te bieden voor vervoerders die inkomsten mislopen.

Tips

“Vooralsnog hanteren de vervoersbedrijven het standpunt dat reizen mogelijk is, waardoor een abonnement te gebruiken is en dus niet gepauzeerd hoeft te worden. Rover vraagt de vervoerders hier soepeler mee om te gaan”, aldus de organisatie, die de belangen van reizigers behartigt. Voorlopig geeft Rover als tip mee dat reizigers kunnen overwegen om een overstap naar NS Flex te maken. Maar dit is niet voor iedereen een goede oplossing.

NS Flex Basis kost 0 euro per maand, waarbij gemaakte reizen achteraf worden gefactureerd tegen vol tarief. Na dertig dagen kan weer worden gewisseld naar een ander NS Flex abonnement zoals Dal Vrij, Dal Voordeel of bijvoorbeeld Weekend Vrij. Voortaan wordt er dan op rekening gereisd in plaats van op saldo.

De vervoerders hebben wel laten weten dat de Kruidvaartkaartjes langer geldig zijn, namelijk tot 31 december 2020. Reizigers die een Keuzedag niet kunnen gebruiken, kunnen contact opnemen met de NS klantenservice voor een couponcode. Doorlopende jaarabonnementen kunnen na een jaar elke maand worden opgezegd.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Rover vraagt flexibiliteit om OV-abonnementen te pauzeren”

Oum Salah|17.04.20|14:12

Hallo mijn zoon heeft een ov abonnement voor school maar nu hij niet meer gaat wil ik het graag pauzeren zodat ik niet onnodig kosten maak kan dat en zoja hoe en wat moet ik doen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.