Duitse ICE trein van DB met groene streep (foto: Deutsche Bahn)

Deutsche Bahn vraagt miljardeninjectie van overheid

Door de coronacrisis verwacht de Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn tussen de 11 en 13,5 miljard euro mis te lopen de komende vier jaar. De Duitse federale overheid en DB maken afspraken over een financiële steun van zeker 8 miljard euro. Bovendien wil de vervoerder de eigen schulden weer flink laten oplopen. In de afgelopen jaren probeerde DB juist om de hoge schuldenpost af te lossen, onder andere door Arriva van de hand te doen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deutsche Bahn vraagt miljardeninjectie van overheid | OVPro.nl
Duitse ICE trein van DB met groene streep (foto: Deutsche Bahn)

Deutsche Bahn vraagt miljardeninjectie van overheid

Door de coronacrisis verwacht de Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn tussen de 11 en 13,5 miljard euro mis te lopen de komende vier jaar. De Duitse federale overheid en DB maken afspraken over een financiële steun van zeker 8 miljard euro. Bovendien wil de vervoerder de eigen schulden weer flink laten oplopen. In de afgelopen jaren probeerde DB juist om de hoge schuldenpost af te lossen, onder andere door Arriva van de hand te doen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.