Kaartautomaat, NS

NS verlengt geldigheid NS-Keuzedagen automatisch

De geldigheid van alle komende Keuzedagen wordt door spoorvervoerder NS verlengd tot 31 december 2020. Normaal verlopen deze dagen na twee maanden, maar door de huidige regels rondom corona kunnen veel reizigers niet binnen twee maanden reizen. Ongeveer 400.000 NS-klanten hebben baat bij dit besluit van NS.

De tegemoetkoming aan abonnementhouders met Keuzedagen, werd verzocht door reizigersorganisatie Rover. De reizigersorganisatie laat desgevraagd weten blij te zijn dat NS maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat reizigers zorgen moeite langer gebruik kunnen maken van de Keuzedagen. Vooral omdat de organisatie signalen ontving dat veel Keuzedagreizigers hun reis graag tot later dit jaar willen uitstellen.

Verlenging

Alle reizigers die Keuzedagen ontvangen, worden deze week nog geïnformeerd over de automatische verlenging. Tot nog toe moesten Keuzedagenreizigers zelf actief contact opnemen met de spoorvervoerder, maar nu zullen de dagen niet meer verlopen tot het einde van dit jaar. “We zien ernaar uit om je later in het jaar, als het weer kan, weer in de trein te mogen verwelkomen”, schrijft NS in de mail aan klanten.

Dit gaat wel alleen over komende Keuzedagen. NS kwam klanten eerder al op verzoek tegemoet met een nieuwe Keuze, voor gebruikt op een later moment. Voor Keuzedagen die al zijn geleverd, moet de reiziger nog contact met NS opnemen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van OVPro en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “NS verlengt geldigheid NS-Keuzedagen automatisch”

Evert Bouws|29.05.20|16:50

De informatie van NS is onvoldoende duidelijk op dit punt. Bij navraag bij de klantenservice bleek, dat eerder geleverde keuzedagen niet automatisch worden verlengd tot 31 dec 2020, alleen de keuzedagen die de status hebben “nog te leveren”. Dat leveren gebeurt pas een dag voor verlopen van voorgaande keuzedag. Als een keuzedag klaar staat vanaf een datum vóór 19 mei, dan moet men telefonisch contact opnemen met de klantenservice een week vóór verlopen van de keuzedag.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.