NS: stationswinkels en fietsenstallingen gefaseerd weer open

Verschillende stationswinkels zijn woensdag opengegaan en andere winkels volgen de komende tijd. Zo zijn de fietsenstallingen op de treinstations vanaf maandag beschikbaar. Bagagekluizen en toiletten zijn vanaf 1 juni weer te gebruiken. Dat maakt NS bekend.

Winkels als de Kiosk, Etos, Stationshuiskamer, Rituals, Julia’s en HEMA openen gefaseerd de deuren. Bij diverse zaken, waaronder de Kiosk en de Stationshuiskamer, kunnen reizigers mondkapjes kopen, omdat deze vanaf 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer.

Fietsenstallingen

De fietsenstallingen en Fiets&Service-winkels zijn weer te gebruiken vanaf maandag 25 mei. Het gaat dan ook om de OV-fiets, al was die de afgelopen maanden gewoon nog te huren. De procedure van OV-fiets uitgifte is contactloos. In de fietsenstallingen waar medewerkers aanwezig zijn worden het zadel, de sleutel en de handvaten gedesinfecteerd.

De NS benadrukt dat bij alle faciliteiten, van winkels tot toiletten, mensen 1,5 meter afstand moeten houden om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.