Gemoderniseerde dubbeldekker VIRM 2-3, foto NS

Machinist overleden na botsing bij Hooghalen

Bij een ernstige botsing tussen een sprinter en een tractor is een 58-jarige machinist om het leven gekomen. President-directeur Roger van Boxtel spreekt namens alle NS-collega’s van een ‘gitzwarte dag’. Van Boxtel en infrabeheerder ProRail betuigen hun medeleven met de familie van het slachtoffer.

Het ongeval vond plaats op vrijdagmiddag op een onbewaakte overweg bij Hooghalen, een plaatsje in Drenthe. De hulpdiensten hebben nog 54 mensen ter plekke nagekeken en twee inzittenden van de trein zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Groot verlies

“Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze collega”, aldus Van Boxtel. “Dit verlies voelen wij bij NS allemaal. We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt bij dit tragische ongeval, snel zullen herstellen. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is. Dit hoop je nooit mee te maken.”

ProRail pleit er al langere tijd voor om alle Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) op te heffen en was in gesprek over de aanleg van een alternatieve weg voor de overweg waarop het noodlottige ongeluk plaats heeft gevonden. “Het is verschrikkelijk dat de afsluiting niet op tijd is gekomen voor de omgekomen machinist”, stelt de infrabeheerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Machinist overleden na botsing bij Hooghalen”

Henk Derksen|23.05.20|12:38

een vreselijk ongeval, dat pleit voor het direct sluiten en afschaffen van onbewaakte overwegen, maar wat mij ook opvalt is de enorme schade aan de trein, voldoen deze treinen wel aan de botsveiligheid, vergelijk eens soortgelijke aanrijdingen met ander materieel!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.