Stroomstoring legt treinverkeer stil in Limburg en Oost-Brabant

Door een storing is donderdagmiddag geen treinverkeer mogelijk in grote delen van Limburg en in Oost-Brabant. Volgens ProRail is er sprake van een grote stroomstoring op de verkeersleidingspost in Maastricht. De treinen richting het zuiden kunnen niet verder rijden dan Eindhoven en vanuit Nijmegen niet verder dan Venlo.

Ook het grensoverschrijdende vervoer van Heerlen naar Aken en vanuit Maastricht naar Luik ligt stil. Spoorvervoerder NS schat in dat de storing tot ongeveer 16.00 uur zal duren. Daarna zal het echter nog wel een tijdje duren voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden. Reizigers worden gevraagd hun reis voorlopig uit te stellen.

Evacuatie

ProRail is bezig om de gestrande treinen langs perrons te krijgen, zodat de reizigers geëvacueerd kunnen worden. De infrabeheerder meldt op de website dat van de tien gestrande treinen staan er zes reizigerstreinen binnen bediende seinen, deze zullen binnengehaald moeten worden. Het is op dit moment niet duidelijk of dit gaat lukken. Vier andere reizigerstreinen op de vrije baan, deze kunnen vrijwel zeker binnengehaald worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.