Duitse ICE trein van DB met groene streep (foto: Deutsche Bahn)

Herstel verkoop van internationale treintickets ingezet

Duitse ICE trein van DB met groene streep (foto: Deutsche Bahn)

De verkoop van internationale treintickets is weer aan het aantrekken. Half april werd er nog maar 3 procent van de normale hoeveelheid kaarten verkocht. De laatste weken was echter sprake van groei, tot inmiddels 30 procent van normaal. Dit blijkt uit de verkoopcijfers van NS International.

In 2019 groeide het aandeel internationale tickets nog aanzienlijk met 13 procent en dit was ook te merken in de eerste maanden van 2020. NS probeert dan ook al lange tijd om het aantal verbindingen naar de omringende landen uit te breiden en te versnellen. Zo zou eigenlijk in april de Eurostar rechtstreeks tussen Amsterdam en Londen gaan rijden. Dit is door corona voorlopig uitgesteld.

Grenzen open

Opvallend genoeg is Berlijn nu een meer populaire bestemming dan normaal. Volgens NS kan het zijn dat Berlijn in de zomer altijd een populaire bestemming is, maar dat reizigers deze zomer simpelweg hun ticket pas laat aanschaffen. Bestemmingen als Brussel en Keulen, die normaal populair zijn onder zakenreizigers, blijven juist iets achter. Dat type reizen komt nog minder snel op gang. De top-5 van meeste populaire bestemmingen, bestaat uit Antwerpen, Brussel, Parijs, Berlijn en Keulen.

Het treinverkeer over de grens kon ook weer groeien, omdat sinds begin juni de meeste treinen naar Duitsland en België weer rijden. Daarbij heeft NS maatregelen genomen om het boeken van een treinreis gemakkelijk en veilig te maken, zelfs in coronatijden. De voorwaarden van veel tickets zijn versoepeld, zodat reizigers dit tot kort voor vertrek kunnen omboeken. Bovendien worden de ruimtes extra gedesinfecteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.