NMBS-trein op station Brussel

Minder treinen naar Belgische kust moest drukte voorkomen

Bron: Inge

Ondanks de drukte aan de Belgische kust zette spoorvervoerder NMBS afgelopen weekend geen extra treinen in. Minder treinen betekent minder reizigers en daardoor ook minder strandgangers, is het idee. In de voertuigen die wel op het spoor te vinden zijn, mag niet meer dan 80 procent van de stoelen bezet zijn. Afhankelijk van de grootte van het station is voor elke kustgemeente een maximum aantal treinreizigers per dag vastgesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “Minder treinen naar Belgische kust moest drukte voorkomen”

spring 0509|12.08.20|20:42

Wat een dom idee, als men de trein niet kan nemen dan pakt men de auto toch…

Nico Callens|12.08.20|21:12

De NMBS,de Belgische nationale spoorwegmaatschappij, was duidelijk geen vragende partij maar is uiteindelijk overstag gegaan naar zware politieke druk. Enkele kustburgemeesters, zoals deze van de badstad Oostende, gingen fors te keer tegen de nationale spoormaatschappij die de dagjestoeristen naar de kust brengt terwijl ze er (wegens de massale inkomsteniet uit parkeergelden ?) geen bezwaar hebben tegen dagjestoeristen die met de wagen naar de kust komen afgezakt.

kees boer|18.08.20|15:04

Een idioot idee,in zulk massavervoer moet de trein zich juist waarmaken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minder treinen naar Belgische kust moest drukte voorkomen | OVPro.nl