Logo ScotRail op trein

Zwaargewonden door ontspoorde passagierstrein in Schotland

Foto: Inge

Bij de ontsporing van een passagierstrein in Schotland woensdagochtend op de route Aberdeen-Glasgow is een onbekend aantal zwaargewonden gevallen. De trein van ScotRail was onderweg naar Glasgow. ScotRail is via de onderneming Abellio dochter van NS.

NS-topman Roger van Boxtel noemde het in een tweet een afschuwelijk treinongeluk, mogelijk veroorzaakt door een aardverschuiving. De Britse en Schotse premiers, Boris Johnson en Nicola Sturgeon spraken beiden van een zeer ernstig ongeluk.

Aardverschuiving

De trein van ScotRail ontspoorde ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Aberdeen in de gemeente Stonehaven. Stonehaven is woensdag voor een deel ondergelopen als gevolg van hevige regenval. De oorzaak van het treinongeluk is waarschijnlijk een aardverschuiving die is veroorzaakt door dat noodweer, dat de streek in de nacht van dinsdag op woensdag heeft geteisterd.

Rookwolken op de plek van het ongeluk zijn van grote afstand zichtbaar. Volgens ooggetuigen is de aandrijvingsmotor in brand gevlogen. De BBC meldt dat de trein bestaat uit twee locomotieven en vier rijtuigen. Eén locomotief en drie rijtuigen daarvan zouden zijn ontspoord.

Bron: ANP/DM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.