Eurostar op Rotterdam Centraal (foto: NS)

Rechtstreekse Eurostar-trein rijdt vanaf 26 oktober

Beeldbank NS

De definitieve datum is bekend waarop de rechtstreekse Eurostar-trein van Amsterdam naar Londen gaat rijden: 26 oktober. Een overstap in Brussel is vanaf dan niet meer nodig, hebben NS en Eurostar bekendgemaakt. Daarmee wordt de directe verbinding tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk met enkele maanden vertraging een feit.

De reistijd vanuit Amsterdam bedraagt vanaf eind oktober 4 uur en 9 minuten, vanuit Rotterdam wordt dit 3 uur en 29 minuten. Er rijden maandag tot en met vrijdag dagelijks twee Eurostar-treinen, die vanaf Amsterdam Centraal vertrekken om 7:47 en 16:47 uur. Doordat de paspoortcontrole en securitycheck worden uitgevoerd in Amsterdam en Rotterdam, kunnen reizigers de hele rit blijven zitten.

“De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam in hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig”, aldus Roger van Boxtel, president-directeur van NS. “Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden.”

Vertraging

Aanvankelijk zou de rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Londen al sinds eind april rijden. Door de coronacrisis zag Eurostar zich genoodzaakt de internationale verbinding stil te leggen. Daardoor liep ook de testfase voor de rechtstreekse verbinding op. Van Boxtel verwacht dat het aantal internationale reizigers de komende periode weer geleidelijk zal toenemen.

Vanaf 1 september is het mogelijk om tickets te kopen voor de Eurostar. Reizigers kunnen tot zes maanden voor hun reis boeken. Tot eind 2020 is het vanwege de onzekerheid rond het coronavirus en de door het VK ingevoerde quarantainemaatregelen mogelijk om tickets tot veertien dagen voor vertrek om te boeken. Een enkele reis wordt aangeboden vanaf 46 euro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

5 reacties op “Rechtstreekse Eurostar-trein rijdt vanaf 26 oktober”

Pat Rick|24.08.20|16:48

Gelukkig, want de tunnel ligt er sinds de jaren 90. Dus nu alvast aan de gang met nieuwe verbindingen via de Lelylijn en via de Fehmarnbelttunnel (via Bremen/Hamburg) naar Kopenhagen/Malmö en de Ceterni-basistunnel naar Milaan.

Wiebe Goossen|25.08.20|11:44

Een zaak van behoorlijk lange adem komt dan toch ten einde….

Fred Andrioli|25.08.20|15:07

Mooi 25 jaar nadat de kanaaltunnel werd geopend !

Fred Andrioli|25.08.20|15:08

Mooi 25 jaar nadat de Kanaaltunnel werd geopend.

Salvador Brachel|27.08.20|21:35

Ik hoop dat ze de boekingsmogelijkheid gaan oprekken naar 1 jaar. Dat zou pas echt interessant worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.