Twee gewonden bij botsing trein en vrachtwagen in Roermond

Op een bewaakte spoorwegovergang in Roermond is donderdag aan het einde van de middag een ravage ontstaan door een aanrijding tussen een passagierstrein en een vrachtwagen. Twee inzittenden van de trein raakten gewond en zijn met nekklachten verzorgd door ambulancepersoneel. Het treinverkeer tussen Roermond en Weert kon pas in de loop van vrijdagmiddag weer worden opgestart.

De botsing ontstond omdat een vrachtwagen, gevuld met grote rollen papier, stilstond op de overweg. Op beelden is te zien dat de chauffeur uit het voertuig rent en met armgebaren tevergeefs de treinmachinist probeert te waarschuwen. Het is nog onduidelijk waarom de vrachtwagen stil kwam te staan op de overweg, waarvan de slagbomen waren gesloten. De politie doet onderzoek doet naar de toedracht.

Grote schade

De schade aan de infrastructuur is groter dan verwacht, meldde spoorbeheerder ProRail nadat de berging was afgerond. De bovenleidingsportalen en overweginstallatie zijn zwaar beschadigd en er moeten spoorstaven worden vervangen. Rond 03.00 uur waren de trein, vrachtwagen en lading van het spoor, waarna de herstelwerkzaamheden van start gingen.

In de trein zaten op het moment van het ongeval 120 passagiers. Zij zijn per bus verder vervoerd. 250 inzittenden van een trein die verderop strandde doordat de spanning op de bovenleiding wegviel, moesten eveneens worden geëvacueerd.

Bekijk hier de beelden van de botsing:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.