Wink-trein voor Arriva in Groningen en Friesland

Arriva start namenwedstrijd voor achttien nieuwe WINK-treinen

Bron: Arriva

Arriva is vorige week gestart met een namenwedstrijd voor de achttien nieuwe WINK-treinen, die speciaal zijn ontwikkeld voor de nieuwe concessie in Friesland en Groningen. De treinen krijgen elk een unieke naam van een bestemming in de twee noordelijke provincies.

In de wedstrijd ‘Geef onze trein een naam’ is Arriva op zoek naar de mooiste bestemmingen in Friesland en Groningen. Dat kan volgens de vervoerder van alles zijn: van natuurgebied tot festival of van kerk tot fontein. Maar ook een stad, dorp of museum behoren tot de mogelijkheden. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd.

Voorjaar 2021

De jury bestaat uit Anne Hettinga, Avine Fokkens, Fleur Gräper, Ben Woldering, Nynke de Jong, Joop Mulder en Evert van Dijk. Zij maken een selectie van 36 bestemmingen uit alle inzendingen, waaruit in een nieuwe stemronde uiteindelijk achttien namen worden gekozen. De eerste stemronde duurt tot en met 21 november.

Begin volgend jaar wordt duidelijk welke namen op de WINK-treinen komen, die vanaf het voorjaar instromen als onderdeel van de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze concessie, die Arriva opnieuw gegund heeft gekregen, gaat op 13 december van start en heeft een looptijd tot en met 2035.

Lees ook: Twee Achterhoekse treinen ingezet in het noorden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.