Groen licht voor vernieuwing Amsterdam Centraal

De vernieuwing van Amsterdam Centraal kan eind dit jaar van start gaan. De komende tien jaar worden zowel het station als het spoor aangepakt. Het is de bedoeling dat vanaf 2030 vanuit alle windrichtingen minimaal elke tien minuten een trein naar de hoofdstad gaat. Het tracébesluit dat de verbouwing mogelijk maakt, is woensdag na zes jaar plannen maken gepubliceerd.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “Groen licht voor vernieuwing Amsterdam Centraal”

Pat Rick|01.02.21|17:24

Betekent dit dat A’dam CS teruggaat naar 9 sporen? Tegen 100 miljoen meer dan het plan met 10 sporen? Het geld had beter elders gebruikt kunnen worden. Nu zou het goed zijn om het spoor regionaal te gebruiken in een alternatief spoorsysteem (metro) voor MRA. Metro zou het spoorsysteem in METROpoolregio systeem A’dam.

Derk Van Dorth|05.02.21|15:52

En blijft de IC van Amersfoort en Hilversum dan wel? De politiek roert zich al! En INT-treinen, verbannen naar Asdz?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groen licht voor vernieuwing Amsterdam Centraal | OVPro.nl

Groen licht voor vernieuwing Amsterdam Centraal

De vernieuwing van Amsterdam Centraal kan eind dit jaar van start gaan. De komende tien jaar worden zowel het station als het spoor aangepakt. Het is de bedoeling dat vanaf 2030 vanuit alle windrichtingen minimaal elke tien minuten een trein naar de hoofdstad gaat. Het tracébesluit dat de verbouwing mogelijk maakt, is woensdag na zes jaar plannen maken gepubliceerd.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “Groen licht voor vernieuwing Amsterdam Centraal”

Pat Rick|01.02.21|17:24

Betekent dit dat A’dam CS teruggaat naar 9 sporen? Tegen 100 miljoen meer dan het plan met 10 sporen? Het geld had beter elders gebruikt kunnen worden. Nu zou het goed zijn om het spoor regionaal te gebruiken in een alternatief spoorsysteem (metro) voor MRA. Metro zou het spoorsysteem in METROpoolregio systeem A’dam.

Derk Van Dorth|05.02.21|15:52

En blijft de IC van Amersfoort en Hilversum dan wel? De politiek roert zich al! En INT-treinen, verbannen naar Asdz?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.