Ontsporing Taiwan, foto: EPA/Keelung City Fire Department

Tientallen doden bij treinongeval Taiwan

Foto vrijgegeven door EPA/Keelung City Fire Department

Bij een groot ongeluk met een passagierstrein in Taiwan zijn zeker 48 mensen om het leven gekomen. Daarmee is dit het dodelijkste spoorwegongeval op het eiland in tientallen jaren. Het ging mis bij de ingang van een tunnel, waarbij de voorkant van de trein volledig werd verwoest.

De trein liep van de rails bij een tunnel in de buurt van kuststad Hualien. De politie zegt dat de crash mogelijk is veroorzaakt door een onderhoudsvoertuig. Dat stond volgens de politiechef niet goed geparkeerd en rolde van een verhoging naar het spoor, waar het de langsrazende trein raakte. Op beelden is te zien dat een gele wagen naast de treinwagons ligt.

Voorkant trein volledig verwoest

De trein had volgens de eerste berichten ongeveer 350 passagiers aan boord. De hulpdiensten zeggen dat 118 personen gewond zijn geraakt. De voorkant van de trein bevindt zich in de tunnel en is compleet verwoest, maar in de achterste wagons zou de schade beperkt zijn gebleven.

Een vrouwelijke inzittende vertelde dat ze een schok voelde en op de grond viel. “We hebben het raam gebroken en klommen bovenop de trein om te ontkomen”, zei ze tegen de lokale krant UDN. Premier Su Tseng-chang heeft de nabestaanden gecondoleerd. Hij kondigde aan meteen naar Hualien te vertrekken.

Lees dit artikel verder op SpoorPro.nl.

Foto: EPA/Keelung City Fire Department

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Esther Geerts

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.