Geldautomaat Rotterdam Centraal (foto: NS)

NS sluit groot deel geldautomaten op stations uit angst voor plofkraken

Spoorvervoerder NS heeft uit voorzorg 28 van de 67 geldautomaten op treinstations gesloten. Aanleiding voor het besluit is een plofkraak in Apeldoorn, die begin deze week een enorme ravage aanrichtte aan het monumentale stationsgebouw. Door een groot aantal automaten te sluiten, wil NS voorkomen dat ook andere stations doelwit worden van een plofkraak.

Anneke de Vries, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor stations: “We zijn enorm geschrokken van wat er in Apeldoorn is gebeurd. De ravage is groot. Met extra maatregelen, waaronder deze tijdelijke sluiting, doen we er alles aan om een volgende plofkraak bij een station te voorkomen.”

Buitenzijde van station

De meeste geldautomaten die sluiten, zitten aan de buitenzijde van het stationsgebouw. Een enkele zit op een andere plek waar toezicht houden lastiger is. Hoewel bijna de helft van alle geldautomaten wordt gesloten, blijft het volgens NS op veel stations mogelijk om een automaat binnen het stationsgebouw te gebruiken.

Het besluit is samen genomen met GWK Travelex, eigenaar van de geldautomaten. NS en GWK Travelex doen per gesloten automaat onderzoek wanneer en of het weer mogelijk is om die te openen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.