Storing, NS, geen treinen, Utrecht

Storing telefoniesysteem hindert treinverkeer

Storing, NS, geen treinen, Utrecht

Spoorvervoerders NS, Keolis en Arriva hebben last van een landelijke storing aan een telefoniesysteem. Die storing heeft gevolgen voor de bediening van seinen en wissels, waardoor het treinverkeer in grote delen van het land gehinderd wordt. Er is nog weinig informatie bekend en reizigers worden geadviseerd hun rit uit te stellen.

NS laat weten dat met man en macht gewerkt wordt aan het oplossen van de storing, al is nog niet bekend hoe lang het zal duren voor het is opgelost. Voor verschillende trajecten wordt aangegeven dat de sein- en wisselstoring tot zeker 16.00 uur zal duren.

Actueel reisadvies

NS belooft reizigers op de hoogte te houden als er informatie beschikbaar is. Voor het meest actuele reisadvies kunnen reizigers het beste kort voor vertrek hun rit plannen. Provider Mobirail is volgens ProRail naar een maximumcapaciteit opgeschaald om de storing te ontdekken. Zodra die is verholpen, verwacht de ProRail-woordvoerder dat reizigers nog de rest van de dag effect zullen ondervinden van de storing. “Het duurt dan nog lang voor alles is opgestart, dat is een grote puzzel, dus reizigers zullen nog flinke tijd last hebben van de storing.”

Bron: ANP/IJ

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.