Storing treinverkeer

Treinen rijden weer volgens dienstregeling na landelijke storing

Foto Marieke

Na de landelijke treinstoring van maandag rijden de treinen dinsdag weer volgens de normale dienstregeling. Bij het opstarten van het treinverkeer zijn er volgens spoorbeheerder ProRail geen problemen ontstaan. Door de storing konden er circa anderhalf uur geen treinen rijden in een groot deel van het land.

Iets voor 14.30 uur legde een storing bij het telefoniesysteem van provider Mobirail maandag de communicatie tussen machinisten en treinverkeersleiders stil. De storing had ook gevolgen voor de bediening van seinen en wissels. Daarom werd zowel het treinverkeer van NS als dat van regionale vervoerders grotendeels stilgelegd.

“Het is ook mogelijk om machinisten gewoon te bellen, maar het systeem helpt om contact te leggen met de juiste mensen. Je kunt bijvoorbeeld machinisten per baanvak direct bellen, zonder dat je hun persoonlijke nummer nodig hebt”, zegt Coen van Kranenburg van ProRail. Dit helpt volgens de woordvoerder bijvoorbeeld als een machinist wordt vervangen door een collega.

Hele avond hinder

De storing was rond 16.00 uur verholpen, waarna de dienstregeling stapsgewijs werd opgestart. Wel ondervonden reizigers de rest van de dag nog hinder. Aan het begin van de avond reed op bijna alle trajecten van NS elk half uur een intercity en sprinter.

Telecomprovider KPN, die Mobirail namens ProRail beheert, kon maandagavond nog niet zeggen wat de oorzaak van de storing precies is. De spoorbeheerder verwacht later op de dinsdag hierover meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

(ANP/DM)

Lees ook: Storing telefoniesysteem hindert treinverkeer

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinen rijden weer volgens dienstregeling na landelijke storing | OVPro.nl
Storing treinverkeer

Treinen rijden weer volgens dienstregeling na landelijke storing

Foto Marieke

Na de landelijke treinstoring van maandag rijden de treinen dinsdag weer volgens de normale dienstregeling. Bij het opstarten van het treinverkeer zijn er volgens spoorbeheerder ProRail geen problemen ontstaan. Door de storing konden er circa anderhalf uur geen treinen rijden in een groot deel van het land.

Iets voor 14.30 uur legde een storing bij het telefoniesysteem van provider Mobirail maandag de communicatie tussen machinisten en treinverkeersleiders stil. De storing had ook gevolgen voor de bediening van seinen en wissels. Daarom werd zowel het treinverkeer van NS als dat van regionale vervoerders grotendeels stilgelegd.

“Het is ook mogelijk om machinisten gewoon te bellen, maar het systeem helpt om contact te leggen met de juiste mensen. Je kunt bijvoorbeeld machinisten per baanvak direct bellen, zonder dat je hun persoonlijke nummer nodig hebt”, zegt Coen van Kranenburg van ProRail. Dit helpt volgens de woordvoerder bijvoorbeeld als een machinist wordt vervangen door een collega.

Hele avond hinder

De storing was rond 16.00 uur verholpen, waarna de dienstregeling stapsgewijs werd opgestart. Wel ondervonden reizigers de rest van de dag nog hinder. Aan het begin van de avond reed op bijna alle trajecten van NS elk half uur een intercity en sprinter.

Telecomprovider KPN, die Mobirail namens ProRail beheert, kon maandagavond nog niet zeggen wat de oorzaak van de storing precies is. De spoorbeheerder verwacht later op de dinsdag hierover meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

(ANP/DM)

Lees ook: Storing telefoniesysteem hindert treinverkeer

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.