EURO 2020-tram GVB (foto: GVB)

Speciale tram GVB vanwege EK voetbal; NS zet extra treinen in

Foto GVB

Met Amsterdam als een van van elf speelsteden gaat het EK voetbal niet zomaar aan vervoerders GVB en NS voorbij. De treinvervoerder zet rondom de wedstrijden in de Johan Cruijff Arena meer personeel, extra en langere treinen in. Stadsvervoerder GVB onthulde deze week een speciale ‘EURO 2020-tram’, die gedurende het toernooi door de hoofdstad zal rijden.

Na afloop van de wedstrijden maken intercity’s van NS een extra stop op station Amsterdam Bijlmer ArenA. Daarnaast rijdt de vervoerder een aantal extra en langere treinen en wordt extra personeel ingezet om voetbalfans de weg te wijzen. Fans die uit de richting van Almere en Zwolle komen, worden geadviseerd naar station Duivendrecht te reizen. Dat ligt op loopafstand van het stadion en scheelt een overstap op een drukke metro. Reizigers worden verder gevraagd alvast online een treinkaartje aan te schaffen, of voldoende saldo op te laden op de OV-chipkaart.

EURO 2020-tram

Op de Dam onthulde GVB eerder deze week een speciaal voor het EK bestickerde tram. Dat gebeurde door algemeen directeur Claudia Zuiderwijk en wethouder Sport Simone Kukenheim, die het voertuig speciaal voor de gelegenheid bestuurde. De onthulling van de tram maakte deel uit van diverse activiteiten die in Amsterdam plaatsvinden in aanloop naar de start van het toernooi.

“Het is toch het eerste event dat weer gehouden mag worden sinds de uitbraak van corona vorig jaar maart. Daar willen we graag bij stilstaan”, aldus Zuiderwijk. “GVB is ‘local authority’ van het EK-voetbal, dus ongeacht waar je de wedstrijd ook kijkt: of dat in de Johan Cruijff Arena is of bij vrienden thuis, GVB brengt je er naar toe. Voor deze speciale gelegenheid plaatsen we op wedstrijddagen van het Nederlands Elftal ook vlaggen op de voertuigen.”

Extra drukte

In de Johan Cruijff Arena vinden op 13, 17, 21 en 26 juni wedstrijden plaats. De eerste wedstrijd van Oranje is zondag tegen tegen Oekraïne, waarbij 16.000 voetbalfans welkom zijn. NS roept reizigers op rekening te houden met extra drukte in de treinen en de stations; GVB vraagt reizigers eveneens goed voorbereid op reis te gaan door onder meer gebruik te maken van de drukte-indicator.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.