Eurostar-treinen op Londen (foto: NS)

Eurostar breidt later deze maand dienstregeling uit

Eurostar gaat in de tweede helft van augustus meer treinen laten rijden van Londen naar Parijs en Brussel. Het gaat vooralsnog alleen om de weekenden. Mogelijk komen er ook meer ritten tussen Londen en Amsterdam. Op dit moment rijdt er nog een trein per dag tussen Londen en de steden op het Europese vasteland. 

Om hoeveel extra treinen het gaat is nog niet bekend. Afhankelijk van de vraag wordt de capaciteit verder opgeschaald. Dat zegt een woordvoerster van de exploitant van de hogesnelheidstrein tegen het Duitse persbureau DPA.

Faillissement dreigde

Eurostar heeft zwaar te lijden gehad onder de coronapandemie en dreigde failliet te gaan. De passagiersaantallen daalden met 95 procent en de dienstregeling werd teruggebracht tot één retourrit per dag tussen Londen en Parijs en tussen Londen en Amsterdam. Voor de pandemie voerde Eurostar in totaal 56 diensten per dag uit.

Sinds zondag zijn de regels versoepeld voor reizigers die vanuit Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Mensen die volledig zijn gevaccineerd hoeven bijvoorbeeld niet meer in quarantaine. Die regels golden al voor reizigers uit Nederland. Eurostar is tevreden met die beslissing: na de aankondiging van het nieuws was er meteen een sterke toename in het aantal boekingen.

Bron: ANP/PvdB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.