Volle NS-trein, drukte, reizigers

Rover roept reiziger op om volle treinen te melden

Volle NS-trein, drukte, reizigers

Reizigersvereniging Rover en Omroep Max vragen reizigers om drukte te melden in de trein. Traditioneel is september de maand met de meeste reizigers in het openbaar vervoer. De twee partijen willen weten of dat dit jaar ook zo is, nu veel coronaregels versoepeld zijn en er weer meer treinen zijn gaan rijden.

Voorgaande jaren kwamen er in september steevast duizenden meldingen binnen via het meldpunt www.volletreinen.nl. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”, zegt Rover-directeur Freek Bos, die een spannende periode in het openbaar vervoer verwacht. “Keert ook de drukte van voor corona weer terug of kiezen veel mensen voor thuiswerken waardoor de trein leger blijft dan anders?”

Blijven staan

Hij wijst erop dat treinen mogelijk voller kunnen lijken dan ze daadwerkelijk zijn, omdat veel mensen willen vermijden dat ze naast iemand anders moeten zitten. Alle zitplaatsen mogen weliswaar benut worden volgens de coronaregels, maar sommige reizigers blijven uit angst voor het virus liever staan dan naast een onbekende te gaan zitten.

Het Meldpunt Volle Treinen is in 2014 door Rover opgericht, in samenwerking met Omroep Max. De binnengekomen meldingen waren volgens Rover meerdere keren aanleiding voor NS om treinen op een aantal trajecten te verlengen.

Statistieken

Uit de statistieken op de site blijkt dat in de afgelopen zeven maanden in april de meeste meldingen binnenkwamen: 350. Hoewel de maand september nog maar net begonnen is, zijn er nu al 191 meldingen gedaan. Dat is meer dan in de hele maand juli en augustus bij elkaar. Inmiddels is er ook een meldpunt bijgekomen om drukte in de bus te rapporteren. Dat kan via www.vollebussen.nl.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.