NS zet volgende stap naar brede mobiliteitsapp

Reizigers kunnen in de NS-app voortaan gemakkelijk zien welke opties voor openbaar vervoer er in hun directe omgeving zijn. Met de nieuwe functie zet de spoorvervoerder een nieuwe stap in de ontwikkeling van een brede mobiliteitsapp, die de deur-tot-deurreis gemakkelijker moet maken.

De functie heet ‘In de buurt’ en maakt het mogelijk om vanaf de huidige locatie een reis te plannen met het OV of deelfiets. Een volgende stap is de toevoeging van deelscooters en deelauto’s en het boeken en betalen van de volledige reis. Om dit mogelijk te maken werkt NS met de stadsvervoerders RET, GVB en HTM samen aan een platform.

De transitie van OV naar publieke mobiliteit is onderwerp van gesprek tijdens het OV Congres ’21 op donderdag 16 september, met Jeroen Fukken van NS als een van de sprekers.

Snel en simpel reizen

“Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app de hele dag helpt bij een snelle en simpele reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist”, aldus commercieel directeur Ivo Steffens. Reizigers die de nieuwe functie openen, zien een kaart met daarop de dichtstbijzijnde bushalte, tram-, metro- of treinstation. Daarnaast wordt getoond waar OV-fietsen staan en is meer informatie te vinden over de voorzieningen op het station.

Dit past in de transitie van trein- naar breder mobiliteitsbedrijf, die NS twee jaar geleden in gang zette. Een reis begint of eindigt namelijk niet op een treinstation. “We willen samen met partners een breed palet aan vervoersmogelijkheden ontsluiten, omdat we er voor heel Nederland willen zijn”, zei Fukken daar eerder over in gesprek met OVPro.

We praten al jaren over de transitie van OV naar publieke mobiliteit. Nu de coronacrisis op zijn eind lijkt te lopen, is het belangrijk om vooruit te kijken naar het OV-systeem van de toekomst. Dat gebeurt donderdag 16 september tijdens het OV Congres ’21. Bekijk het volledige programma en meld je aan via de congreswebsite.

OV Expo '21

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.