Coronaregels NS op Rotterdam Centraal

NS en ProRail halen coronastickers op stations weg

De speciale coronastickers op treinstations worden verwijderd. De stickers zijn overbodig geworden omdat het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op stations en haltes.

Station Vlissingen was maandagochtend als eerste aan de beurt. NS en ProRail halen de stickers stapsgewijs weggehaald op alle stations in Nederland. Er wordt begonnen in Zeeland en West-Brabant en het duurt tot eind oktober voordat alle stations weer vrij zijn van de coronastickers.

Lees ook: Vloerstickers stations wijzen reizigers erop 1,5 meter afstand te houden

Na anderhalf jaar

De stickers hingen bijna anderhalf jaar op de stations. De eerste werden in mei 2020 aangebracht om reizigers te wijzen op de coronamaatregelen. Het gaat om stickers met teksten als ‘houd afstand’, ‘houd rechts’ en ‘mondkapje’. Het verwijderen wordt door NS omschreven als een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations.

In de voertuigen is de mondkapjesplicht nog wel van kracht. Om reizigers hierop te wijzen, wordt gebruikgemaakt van schermen in de treinen en op de stations, omroepen door conducteurs en speciale pagina’s op de websites van NS en ProRail.

Lees ookPositieve reacties op vervallen mondkapjesplicht stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.