Thalys (foto: Thalys)

Thalys wil in voorjaar 2022 weer rijden naar Disneyland

Thalys-treinen blijven voorlopig niet rijden naar station Marne-de-Vallée bij Disneyland Paris. De verbinding via luchthaven Charles de Gaulle wordt sinds de corona-uitbraak niet meer bediend. Inmiddels is de verwachting dat de dienstregeling in het voorjaar van 2022 in de weekenden weer zal opstarten.

De vervoersvraag op dit traject blijft volgens NS en Thalys nog altijd achter, schrijft staatssecretaris Steven van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat in een Kamerbrief. Op de website van Thalys staat nog dat er tot en met 11 december 2021 geen enkele trein van of naar station Marne-la-Vallée rijdt, maar die periode wordt dus verlengd.

Overstap in Brussel

In maart 2019 werden de stations van Marne-la-Vallée bij Disneyland Paris en Roissy Charles-de-Gaulle voor het eerst aangedaan door een directe trein vanuit Amsterdam en Rotterdam. De trein reed in beide richtingen twee keer per dag op dit traject. Reizigers vanuit Amsterdam stonden daardoor binnen 3 uur en 40 minuten voor de ingang van het pretpark; vanuit Rotterdam bedroeg de reistijd 2 uur en 55 minuten. In het meest gunstige geval duurt die reis nu, met een overstap op Brussel-Zuid, een uur langer.

Op het traject van de Thalys vanuit Nederland en België naar Paris Gare du Nord werden dit jaar stapsgewijs meer treinen ingezet. Inmiddels wordt weer voldaan aan de concessieverplichting van gemiddeld negen treinen per werkdag, schrijft Van Weyenberg in de Kamerbrief. Later deze maand wordt ook de dienstregeling van de Eurostar naar Londen weer uitgebreid naar de afgesproken twee treinen per dag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.