Trein in Japan. Foto: iStock / bee32

Japanse machinist sleept werkgever voor rechter om 33 cent

Een Japanse treinmachinist die vanwege een kleine vertraging omgerekend 33 eurocent op zijn salaris is gekort, probeert dat via de rechter ongedaan te maken. Hij eist van zijn werkgever ook maar meteen een flinke schadevergoeding.

De West Japan Railway Company hield 45 Japanse yen (omgerekend zo’n 33 eurocent) in op het salaris van de man. De machinist werd gekort vanwege een kleine vertraging. Het zou gaan om een oponthoud van ongeveer een minuut. De machinist stond klaar om de lege trein te verzetten, maar hij realiseerde zich niet op tijd dat hij op het verkeerde perron stond te wachten om aan de slag te gaan. Door deze vertraging was de trein bovendien te laat op het rangeerterrein in Okayama, zo schrijven verschillende media, waaronder The Guardian.

Niet verzaakt maar menselijke fout

Het spoorbedrijf stelt dat de machinist tijdens het wachten feitelijk niet aan het werk was. De treinmachinist blijft bij het standpunt dat hij niet verzaakt heeft, maar dat er slechts sprake was van een menselijke fout. Bovendien geeft hij aan dat de vertraging de dienstregeling niet overhoop heeft gegooid.

De West Japan Railway Company wilde aanvankelijk 85 yen inhouden op het salaris van de treinmachinist. Als gebaar van goede wil werd hij met slechts 45 yen gekort. Daar nam de machinist geen genoegen mee. Bij eist nu niet alleen die 45 yen op, maar wil tevens een schadevergoeding van 2,2 miljoen yen van JR West, een kleine 17.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Japanse machinist sleept werkgever voor rechter om 33 cent | OVPro.nl
Trein in Japan. Foto: iStock / bee32

Japanse machinist sleept werkgever voor rechter om 33 cent

Een Japanse treinmachinist die vanwege een kleine vertraging omgerekend 33 eurocent op zijn salaris is gekort, probeert dat via de rechter ongedaan te maken. Hij eist van zijn werkgever ook maar meteen een flinke schadevergoeding.

De West Japan Railway Company hield 45 Japanse yen (omgerekend zo’n 33 eurocent) in op het salaris van de man. De machinist werd gekort vanwege een kleine vertraging. Het zou gaan om een oponthoud van ongeveer een minuut. De machinist stond klaar om de lege trein te verzetten, maar hij realiseerde zich niet op tijd dat hij op het verkeerde perron stond te wachten om aan de slag te gaan. Door deze vertraging was de trein bovendien te laat op het rangeerterrein in Okayama, zo schrijven verschillende media, waaronder The Guardian.

Niet verzaakt maar menselijke fout

Het spoorbedrijf stelt dat de machinist tijdens het wachten feitelijk niet aan het werk was. De treinmachinist blijft bij het standpunt dat hij niet verzaakt heeft, maar dat er slechts sprake was van een menselijke fout. Bovendien geeft hij aan dat de vertraging de dienstregeling niet overhoop heeft gegooid.

De West Japan Railway Company wilde aanvankelijk 85 yen inhouden op het salaris van de treinmachinist. Als gebaar van goede wil werd hij met slechts 45 yen gekort. Daar nam de machinist geen genoegen mee. Bij eist nu niet alleen die 45 yen op, maar wil tevens een schadevergoeding van 2,2 miljoen yen van JR West, een kleine 17.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.