Een NS-Sprinter passeert een onbewaakte spoorwegovergang in Hilversum

Rover: Rijk moet meer regie nemen in nieuwe hoofdrailnetconcessie

Een NS-Sprinter passeert een onbewaakte spoorwegovergang in Hilversum. Foto: Marieke van Gompel

Een echt drempelloze deur-tot-deurreis in de nieuwe hoofdrailnetconcessie vraagt om meer regie van het Rijk. Het belang van de reiziger komt volgens reizigersvereniging Rover nog niet voldoende naar voren in de plannen voor de nieuwe concessie, die het Rijk na 2024 opnieuw onderhands aan NS wil gunnen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Rover: Rijk moet meer regie nemen in nieuwe hoofdrailnetconcessie”

Pat Rick|13.12.21|18:06

In de Randstad gaan de regionale spoorlijnen over naar Randstadrail, zoals eerder Hoekse Lijn en Hofpleinlijn. Daarvoor krijgt NS de regionale lijnen in de provincie terug, waardoor er een betere integrale vervoersoplossing in NL worden geboden (en er betere alignment van belangen geeft, voor bijv. de Maaslijn). En een betere aansluiting op het Internationale treinverkeer. NS trekt zich terug van buitenlandse deelnemingen (Schotland, Duitsland) en werkt met platte en bedrijfsmatige organisatie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rover: Rijk moet meer regie nemen in nieuwe hoofdrailnetconcessie | OVPro.nl
Een NS-Sprinter passeert een onbewaakte spoorwegovergang in Hilversum

Rover: Rijk moet meer regie nemen in nieuwe hoofdrailnetconcessie

Een NS-Sprinter passeert een onbewaakte spoorwegovergang in Hilversum. Foto: Marieke van Gompel

Een echt drempelloze deur-tot-deurreis in de nieuwe hoofdrailnetconcessie vraagt om meer regie van het Rijk. Het belang van de reiziger komt volgens reizigersvereniging Rover nog niet voldoende naar voren in de plannen voor de nieuwe concessie, die het Rijk na 2024 opnieuw onderhands aan NS wil gunnen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Rover: Rijk moet meer regie nemen in nieuwe hoofdrailnetconcessie”

Pat Rick|13.12.21|18:06

In de Randstad gaan de regionale spoorlijnen over naar Randstadrail, zoals eerder Hoekse Lijn en Hofpleinlijn. Daarvoor krijgt NS de regionale lijnen in de provincie terug, waardoor er een betere integrale vervoersoplossing in NL worden geboden (en er betere alignment van belangen geeft, voor bijv. de Maaslijn). En een betere aansluiting op het Internationale treinverkeer. NS trekt zich terug van buitenlandse deelnemingen (Schotland, Duitsland) en werkt met platte en bedrijfsmatige organisatie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.