Tijdelijk geen treinen in het noorden van het land door storing

Het treinverkeer in het noorden van het land is woensdagmiddag een aantal uren ontregeld geweest na een storing bij de verkeersleidingspost in Groningen. Vlak voor voor half één vielen de bediensystemen uit en legde ProRail uit veiligheid het treinverkeer stil. Rond twee uur meldde de spoorbeheerder dat het de systemen hersteld waren. Daarna kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

Door de uitval van de systemen bij de verkeersleidingspost in Groningen konden treinen enige tijd niet meer rijden aan het begin van de middag. De post in Groningen bedient alle lijnen boven Heerenveen en boven Assen. Alle treinen in de getroffen regio zijn vervolgens op stations binnengeloodst en er werd gewerkt aan herstel.

Geleidelijk weer treinverkeer

Toen de storing voorbij was, werd het treinverkeer in noordelijk Nederland weer geleidelijk opgestart. ProRail liet toen weten dat het nog wel enkele uren kon duren voordat de dienstregeling weer normaal zou zijn.

In de periode dat er geen of minder treinen reden zijn er stop- en snelbussen ingezet om de reizigers in het getroffen gebied naar hun bestemming te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.