NS en ProRail voorbereid op overlast door storm Corrie

Vanwege storm Corrie die vandaag over het land raast houden ProRail en NS rekening met overlast voor het spoorverkeer. De kans bestaat dat takken of bomen op het spoor of de bovenleiding waaien. Daarom rijden er tussen Den Helder en Zaandam minder treinen en staan er storingsploegen paraat.

ProRail en NS verwachten in Noord-Holland de meest overlast. Uit voorzorg rijdt de NS daarom op het traject tussen Den Helder en Zaandam met twee in plaats van de reguliere vier intercity’s per uur. De aangepaste dienstregeling geldt vooralsnog tot drie uur vanmiddag.

Storingsploegen en hulplocomotieven

De aanpassing is nodig om meer ruimte te hebben voor het oplossen van eventuele problemen op het spoor. ProRail heeft storingsploegen en hulplocomotieven klaar staan, die bij problemen snel ingezet kunnen worden. ProRail waarschuwt dat ondanks de voorzorgsmaatregelen niet uit te sluiten valt dat er treinen uitvallen of vertraging oplopen.

Het KNMI maakt melding van zware windstoten in het westen en noordwesten van het land, die zich de komende uren over een groot deel van het land uitbreiden. Voor de tweede helft van de ochtend is voor het noordwesten een code oranje van kracht voor zeer zware windstoten van 90 tot 110 km per uur, aan zee en boven het IJsselmeer mogelijk tot ongeveer 120 km per uur. In de loop van de middag zal de wind weer afnemen.

Corrie heeft al op verschillende plaatsen in het land gezorgd voor schade en verkeersoverlast. De storm is vernoemd naar Corrie van Dijk. Zij was in 1964 de eerste vrouwelijke meteoroloog die in dienst kwam bij het KNMI. Corrie zelf zei in de media vooral te hopen op een “vriendelijke” storm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.