Rover vraagt oplossing voor treinuitval Hengelo – Bielefeld

Station Bad Bentheim. Foto: Rover

Rover wil dat vervoerder Eurobahn met een structurele oplossing komt voor de treinen die voortdurend uitvallen tussen Hengelo en Bielefeld. Zolang die er niet is moeten reizigers ruimhartig gecompenseerd worden, vindt de reizigersorganisatie. Ook de provincie Overijssel moet als opdrachtgever in actie komen.

Het probleem doet zich al maanden voor. Rover schat dat 60 procent van de treinen op Hengelo uitvalt. Daardoor staan reizigers tussen Hengelo en Bielefeld vaak en langdurig te wachten. “De trein op dit traject rijdt al maanden vaker niet dan wel.” De grillige dienstregeling zorgt voor veel onzekerheid en veel langere reistijden doordat de trein volgens de dienstregeling maar één keer per uur rijdt. Eurobahn zet weliswaar vervangende bussen in, maar het nadeel is dat die er twintig minuten langer over doen.

Al vier jaar last

Voor Rover is de maat vol. De reizigersvereniging vindt dat de Eurobahn nu echt met een oplossing moet komen, temeer omdat de spoorverbinding al sinds de start in 2018 niet goed functioneert. De provincie Overijssel zou als een van de opdrachtgever ook maatregelen moeten treffen.

“De reiziger heeft nu al vier jaar lang last van problemen op dit traject, dat vraagt om een ruimhartige compensatie van vertraging”, stelt Kees van Ramshorst namens Rover Overijssel. “Maar bovenal willen wij nu snel een structurele oplossing zodat het vertrouwen van de reiziger hersteld kan worden.”

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.