Station Utrecht (foto NS)

Mogelijk meer stops voor spits-sprinter Utrecht – Houten-Castellum

Station Utrecht (foto NS)

De NS gaat onderzoeken of de spits-sprinter tussen Utrecht en Houten-Castellum voortaan op beide richtingen op elke tussengelegen station kan stoppen. Nu stopt de trein alleen in de drukste richting op alle stations. Reizigersorganisatie Rover is er blij mee.

Het verzoek om de sprinters tussen Woerden en Utrecht vaker te laten doorrijden naar Houten-Castellum komt van Rover. De reizigersorganisatie heeft onlangs samen met de andere consumentenorganisaties in het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) advies uitgebracht over de nieuwe dienstregeling van de NS. Daarin vroegen ze om een aantal kleine aanpassingen, waaronder het stoppatroon op het traject tussen Utrecht en Houten-Castellum. Rover noemt het toegezegde onderzoek door NS “een eerste stap in de verbetering voor reizigers die met de sprinter rond Utrecht centraal reizen.”

Geen extra treinen buiten de spits

Toch komt de NS maar gedeeltelijk tegemoet aan de wensen van de reizigersorganisaties, die op hetzelfde traject ook buiten de spits de frequentie het liefst omhoog zouden zien gaan. Dat verzoek kan de NS niet honoreren. “Er is op dit moment onvoldoende vervoersvraag om de frequentie tussen Utrecht en Houten Castellum buiten de spits te verhogen”, laat de NS aan de reizigersorganisaties in het Locov weten.

Ook een extra vroege sprinter vanuit Driebergen-Zeist naar Utrecht zit er niet in. Volgens de NS wees onderzoek uit dat er in de periode voordat corona uitbrak te weinig reizigers zijn om rond zes uur ’s ochtends een extra trein te laten rijden. De vroegste trein die nu rijdt is al nauwelijks gevuld.

Lees ook

Reizigersorganisaties willen betere aansluitingen in dienstregeling NS

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.