Dood gevonden kleuter op station Antwerpen aangereden door trein

De kleuter die maandagmiddag dood werd aangetroffen in een spoortunnel van station Antwerpen-Centraal, blijkt kort na zijn vermissing inderdaad te zijn aangereden door een trein. Dat melden verschillende Vlaamse media op gezag van het Antwerps parket. Een arts heeft de doodsoorzaak bevestigd.

De afgelopen dagen is meer duidelijk geworden over er precies gebeurd is. Het 5-jarige jongetje was aan het begin van de middag even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt tijdens een toiletbezoek in een McDonald’s vlakbij het station. De kleuter ging op pad en liep het stationsgebouw in. Daar nam hij de roltrap en belandde via een van de verdiepte sporen in een tunnel die normaal alleen toegankelijk is voor spoorpersoneel.

Camerabeelden

Binnen een half uur na zijn vermissing is hij daar al aangereden door een trein, zo bleek uit beelden van een camera in die tunnel. De machinist had de aanrijding niet opgemerkt. Pas anderhalf uur later is het kind in de spoortunnel gevonden tijdens een uitgebreide zoektocht die na zijn vermissing op touw was gezet.

Ook na de eerste bevindingen, liggen er nog veel vragen. Zo blijft onduidelijk hoe de kleuter in de tunnel terecht kon komen. Het parket doet dan ook verder onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van het jongetje. Onderdeel daarvan is onderzoek naar onopzettelijke doding.

Lees ook

Kleuter omgekomen in spoortunnel Antwerpen-Centraal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.