boom op het spoor door storm (foto ProRail)

Treinverkeer op verschillende plekken gestremd door storm Dudley

Storm Dudley zorgt donderdagochtend voor verschillende verstoringen op het spoor. Zo rijden er op het traject Amsterdam – Schagen minder intercity’s tussen Zaandam en Alkmaar door de weersomstandigheden.

Het treinverkeer tussen Landgraaf en Kerkrade in Limburg ligt zelfs helemaal stil omdat er een boom op het spoor ligt. Monteurs zijn bezig om de boom weg te halen en eventuele schade aan het spoor te herstellen.De verstoring duurt ongeveer tot half elf, is de verwachting.

Op het traject tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld is het treinverkeer tussen Oldenzaal en Bad Bentheim verstoord. Ook daar ligt een boom op het spoor. Naar verwachting is in het oosten van het land het probleem rond half drie verholpen. Op beide trajecten rijden stopbussen.

HSL

Ook woensdagavond hadden reizigers last van de storm. De HSL is gisteravond deels buiten dienst gesteld vanwege de windoverlast. Vanochtend konden de treinen weer rijden.

ProRail meldt dat ook de Dudley ook het goederenvervoer treft. In Duitsland zijn er omgewaaide bomen op het spoor gemeld en bij Emmerich beschadigde een bouwmachine de bovenleiding. Daardoor zijn de grensovergangen bij Zevenaar en Bad Bentheim vandaag naar verwachting langdurig gesloten.

Storingsploegen paraat

De spoorbeheerder heeft gisteren al maatregelen getroffen om eventuele stormproblemen het hoofd te bieden. Incidentenbestrijders staan paraat in alle regio’s om bij calamiteiten in te grijpen. Ook de aannemers houden storingsploegen achter de hand om snel reparaties te kunnen uitvoeren als dat nodig is.

De storm gaat in de loop van de dag luwen, maar vrijdagmiddag gaat het opnieuw hard waaien. Dan raast Eunice over het ons land, die waarschijnlijk nog heviger zal zijn dan Dudley.

Bron: ANP / YT

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.