NMBS-trein op station Brussel

Excuses Belgische spoorbeheerder om laat stormbesluit

De Belgische spoorbeheerder Infrabel heeft excuses aangeboden voor het late ingrijpen voor de komst van storm Eunice. Het bedrijf waarschuwde maar drie uur van tevoren het treinverkeer in grote delen van het westen van het land vrijdagmiddag te staken. Dat wekte woede en onbegrip van reizigers, politici en maatschappelijke organisaties.

Infrabel hoopte donderdag nog dat het zou meevallen en het staken van het treinverkeer niet of slechts gedeeltelijk nodig zou zijn. Daarom bleef het bedrijf afwachten, waar in Nederland reizigers al wel werden gewaarschuwd. NS en ProRail lieten donderdagmiddag al weten dat er vandaag vanaf twee uur geen treinen meer zouden rijden.

Overlast

Infrabel beseft naar eigen zeggen dat het door die aarzeling “de spoorwegoperatoren onder druk zette en mogelijk ook overlast veroorzaakte voor de spoorwegklanten”. Het bedrijf verontschuldigt zich “tegenover iedereen die door deze laattijdige beslissing getroffen werd”.

Sinds twee uur rijden er geen treinen in West-Vlaanderen, het grootste deel van Oost-Vlaanderen en op de grote lijnen rond Antwerpen. Elders in Vlaanderen rijden de treinen uit voorzorg langzamer. Aan het eind van de middag, als de storm luwt, zou het treinverkeer kunnen worden hervat.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.