Harde wind blijft spoor ook vandaag nog parten spelen

Na een aantal stormachtige dagen blijft het treinverkeer ook vandaag nog last houden van harde wind. Door de weersomstandigheden is er op een aantal trajecten minder of geen treinverkeer. Ook reguliere werkzaamheden afgelopen weekend aan het spoor liepen door de wind vertraging op.

Tussen Rotterdam en Breda rijden er minder treinen. Op datzelfde traject waren gisterenavond ook al problemen. De treinen rijden niet via het hsl-spoor, maar via het gewone spoor, wat meer reistijd kost. Tussen Dordrecht en Roosendaal rijden sprinters door de harde wind, evenals tussen Breda, Noorderkempen en Brussel-Zuid Midi. Op dat laatste traject rijden bussen. De NS verwacht dat de belemmeringen tot ongeveer half vier duren.

Franklin

ProRail en de spooraannemers waren zondag nog hard bezig om de laatste schade te verhelpen die storm Eunice veroorzaakt had, toen de volgende storm zich al weer aandiende: Franklin. Bij het stationsgebouw in Hilversum raakten zondagmiddag dakplaten los, waardoor het treinverkeer van en naar Hilversum korte tijd stillag. Nadat de brandweer ze verwijderd had, konden er weer treinen rijden. Ook zijn er bomen uit voorzorg gekapt omdat ze door storm Eunice al bijna op omvallen stonden.

De spoorbeheerder meldde gistermiddag dat de reguliere werkzaamheden tussen Nieuw Amsterdam en Emmen uitgelopen zijn door de extreme weersomstandigheden. “Pogingen het werk toch nog tijdig af te krijgen mochten helaas niet baten”, aldus ProRail op Twitter.

Vandaag blijft het stormachtig. In het hele land geldt colde geel. De zware windstoten in de kustgebieden breiden zich in de loop van de ochtend verder uit naar andere delen van het land. Pas later in de middag en avond wordt het weer rustiger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.