Eind maart rijden bijna alle NS-treinen weer na einde coronapiek

De NS keert geleidelijk terug naar de reguliere dienstregeling de komende weken. De afgelopen weken was er een capaciteitsprobleem. Veel medewerkers zaten thuis als gevolg door ziekte of quarantaine. Daardoor reden er sinds 7 februari minder treinen.

Nu de piek van de Omikron-variant van corona voorbij lijkt en de NS minder zieken heeft, kan het bedrijf weer opschalen. Bij de presentatie van de jaarcijfers op 25 februari kondigde president-directeur Marjan Rintel al aan dat de NS in maart het aantal treinen weer ging uitbreiden, maar de exacte planning was toen nog niet bekend.

Aantal stappen

De opschaling verloopt in een aantal stappen, meldt het bedrijf nu. Vanaf 14 maart rijden weer alle intercity’s tussen Utrecht en Den Haag en tussen Utrecht en Rotterdam. Een week later op 21 maart rijden bijna alle treinen weer. De belangrijkste uitzondering hierop zijn de tienminutentreinen. Die volgen begin april.

Lees ook

Scenario lag er al, NS gaat nu echt afschalen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.