Nieuwe fietsenstalling Rotterdam Centraal Foto: Eric Fecken

Duizend nieuwe fietsparkeerplekken bij station Rotterdam Centraal

Station Rotterdam Centraal heeft er een nieuwe fietsenstalling bij met duizend plekken voor fietsen, bromfietsen en fietsen met een afwijkend formaat. De stalling ligt naast het busstation aan de Conradstraat. Een week lang worden er fietscoaches ingezet om fietsers attent te maken op de nieuwe stalling.

De stalling is toegankelijk via het fietspad aan de westzijde en via de dubbele ingang aan de oostkant. Dat is een handige locatie voor reizigers, meent wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit. “Vanaf deze stalling sta je binnen enkele minuten op het perron. Ideaal om met de fiets naar het station te gaan en dan de trein te pakken. En natuurlijk andersom: als je in Rotterdam aankomt met de trein, fiets je snel de stad in.”

De nieuwe fietsenstalling aan de Conradstraat zal uiteindelijk de 500 plekken van de Weena-fietsenstalling vervangen. Er wordt nog onderzocht of de plek gebruikt kan worden voor het stallen van bromfietsen. Dat zou kunnen helpen om de overlast van geparkeerde brom- en snorfietsen rondom het Centraal Station te verminderen.

Sterke groei van fietsers

De gemeente Rotterdam ziet de fiets oprukken in het straatbeeld. In tien jaar tijd is het aantal fietsers met 60 procent toegenomen. Omdat de verwachting is dat dat aantal fietsers de komende jaren zal doorgroeien,  is Rotterdam bezig om de stad daar beter op in te richten. Dat gebeurt onder meer met fietsenstallingen.

Rotterdam beschikte al over meerdere stallingen rondom Centraal Station. Onder het stationsplein aan de voorkant van het station is er één met bijna 5.200 fietsparkeerplekken. Aan de noordkant van het station is een bovengrondse stalling met ruimte voor meer dan 1.700 fietsen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.