Stemmen voor de raadsverkiezingen kan op meer dan veertig stations

Reizigers kunnen volgende week voor de gemeenteraadsverkiezingen stemmen op of bij een groot aantal stations. Op woensdag 16 maart kunnen ze terecht op minimaal 42 stations. Op tien stations kan er ook al vervroegd gestemd worden op 14 en 15 maart, zoals Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en Maastricht.

Op 16 maart openen de stembureaus op de stations Breda en Nijmegen al in alle vroegte. Vanaf kwart over vijf ’s morgens kan daar gestemd worden. De meeste stembureaus op stations zijn geopend tussen half acht ’s morgens en negen uur ’s avonds. “We willen iedereen de gelegenheid geven om te stemmen. Een stem uitbrengen voor het werk of juist liever na het werk, het kan allebei gewoon op het station. Samen met gemeenten en ProRail maken we het voor reizigers zo makkelijk mogelijk om onderweg te stemmen”, zegt Jeannette Singewald, stationsmanager van Breda.

Tenten en mobiele stembureaus

De stemlocaties bij de stations variëren. De stembureaus zijn onder meer te vinden op stationspleinen, parkeerterreinen bij het station en in de stationshal. Soms er sprake van tenten of mobiele stembureaus.

Stemmen kan met een geldige stempas en een geldig identiteitsbewijs op een station in de eigen gemeente. Een overzicht is te vinden op de ns.nl/stemmen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.