Fietsenstalling station Europapark. Foto: provincie Groningen

Capaciteit fietsenstalling Groningse station Europapark fors vergroot

De capaciteit van de fietsenstalling bij station Europapark in Groningen is meer dan verdubbeld. Het aantal plekken is uitgebreid van 600 naar 1.300 plekken.

De uitbreiding is nodig omdat steeds meer reizigers gebruik maken van het station. Ook speelt het station een steeds grotere rol binnen het regionale netwerk van openbaar vervoer. Door de verbouwing van station Groningen (Hoofdstation) en de spoorzone wordt Europapark bovendien de komende jaren regelmatig gebruikt als eindstation voor treinen.

De fietsenstalling bij station Europapark wordt sinds de opening in 2012 goed gebruikt. De vergroting van het aantal plekken werd mogelijk door bovenrekken te plaatsen op de bestaande fietsenrekken.

Ook meer fietsplekken op andere Groningse stations

De provincie Groningen heeft vanuit het Uitvoeringsprogramma Fiets een subsidie van 120.000 euro betaald aan de uitbreiding. De uitbreiding bij Europapark is een gezamenlijk project van de gemeente Groningen, de provincie Groningen en ProRail. De gemeente Groningen financiert de exploitatie van de stalling.

Ook de stations van Bedum, Grijpskerk, Hoogezand-Sappemeer, Martenshoek, Veendam, Winschoten, Groningen Hoofdstation en Groningen Noord ontvingen subsidie voor extra fietsparkeerplaatsen. Deze stallingen worden dit jaar en volgend jaar uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.