Utrecht Centraal (foto: NS)

Zeker tot acht uur geen NS-treinen door grote storing

Beeldbank NS

NS heeft te kampen met grote problemen door een technische storing. Daardoor zullen er zeker tot acht uur zondagavond geen treinen rijden. De vervoerder adviseert mensen om niet op pad te gaan en naar alternatieven te zoeken als ze al onderweg zijn. Aan het begin van de middag verwachtte NS nog dat de problemen nog tot ten minste vijf uur ’s middags zouden duren. Die verwachting is later bijgesteld naar acht uur.

Ook de reisinformatie is verstoord. De reisadviezen in de reisplanner tonen geen vertragingen of uitgevallen treinen. Op de stations was aanvankelijk ook geen reisinformatie beschikbaar, maar inmiddels is daar het probleem weer verholpen.

Regionale treinen rijden wel

“We werken hard aan herstel, maar helaas is nu nog niet te zeggen hoe lang deze situatie zal duren”, zegt NS in een verklaring op de website. Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, hoewel ook daarbij geen actuele reisinformatie gegeven kan worden. Ook de internationale treinen hebben geen last van de storing.

Een woordvoerder laat weten dat de storing zit in het systeem voor de aansturing van materieel en personeel. De problemen werden vandaag voor het eerst zichtbaar in het reisinformatiesysteem dat hieraan gekoppeld is. Op de vraag of NS wellicht gehackt is, zegt de woordvoerder dat er geen aanleiding is voor zo’n vermoeden.

De treinen zijn gecontroleerd tot stilstand gebracht. Reizigers die al onderweg waren zijn volgens hem naar het dichtstbijzijnde station gebracht.

In de reguliere regionale bussen was het extra druk met gestrande reizigers, meldt persbureau ANP. NS zet geen extra bussen in omdat het aantal reizigers daarvoor te groot is en te veel verspreid is over het land. Ook op station Utrecht Centraal was het druk met wachtende mensen in de stationshal en bij de informatiebalies.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.