Vivianne Heijnen. Foto: IenW

Staatssecretaris Heijnen eist uitleg NS over storing; vakbonden kritisch

Staatssecretaris Vivianne Heijnen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat vindt dat de NS met de treinstoring van zondag “een zeer slechte beurt” heeft gemaakt. De manier waarop de vervoerder met de storing is omgegaan was volgens haar “echt onder de maat”. Ze wil uitleg van de directie. Spoorvakbonden FNV en VVMC vinden dat het treinverkeer niet stilgelegd had hoeven worden.

“Ik wil van de NS precies horen waarom het hele treinverkeer plat is gelegd en waarom er geen vervangend vervoer is geregeld. Reizigers kregen weinig informatie en geen alternatief en daarmee was de aanpak van deze storing echt onder de maat”, zegt de staatssecretaris in een schriftelijke reactie. “Ik wil dan ook van de directie van NS weten hoe zij ervoor gaat zorgen dat dit in de toekomst niet nog een keer gebeurt.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.