Treinverkeer NS weer overwegend normaal

Overweg Breda Foto: Yvonne

Na de problemen op het spoor van zondag rijden de meeste NS-treinen weer zo goed als normaal. Ook de reisinformatie is weer op orde. Zondag legde een storing in een van de IT-systemen het treinverkeer vanaf het einde van de ochtend de rest van de dag plat. De regionale treinen reden gewoon volgens dienstregeling.

NS kondigt een grondig onderzoek aan naar de oorzaak van de storing. “We realiseren ons goed dat we gister een enorm beroep hebben gedaan op het begrip en de zelfredzaamheid van de reiziger. Dat is niet wat de reizigers mogen verwachten en van ons gewend zijn”, zegt de spoorvervoerder in een verklaring.

Gisteravond bood Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van NS, zijn excuses al aan de reizigers aan.

Verkeerde plek

Hoewel de storing zondagavond al was opgelost, had NS nog te kampen met de nasleep daarvan. Door de storing stonden veel treinen op de verkeerde plek. De afgelopen nacht is benut om de treinen weer zo veel mogelijk op de geplande plek te krijgen en zo weer de normale dienstregeling te kunnen uitvoeren. Afgelopen nacht gingen de eerste treinen weer rijden tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Amsterdam en Schiphol.

Een NS-woordvoerder liet aan persbureau ANP weten dat mensen mogelijk vandaag nog wat gevolgen kunnen ondervinden van de problemen van zondag. Zo kunnen treinen langer of korter zijn dan reizigers gewoon zijn op een bepaald traject. Ook het type trein kan afwijken van wat normaal rijdt op een route.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Treinverkeer NS weer overwegend normaal”

Pat Rick|04.04.22|10:00

Men moet processen en besluitvorming versnellen: kijk naar backup & restore procedures en business continuity bij NS. Als zaken mis gaan binnen een uur zaken weer terugdraaien. En misschien werken met duplicatie in Data Centers (zoals bij banken)

Grote ellende was er ook bij treinreizigers Schiphol. N/Z-lijn zsm doortrekken ipv afhankelijkheid NS/ProRail. Met P&R langs A4 bij Hoofddorp, als alternatieve uitstapplaats Schiphol en voor forensen naar A’dam.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.