Station Enschede

Onderzoek naar optie verdiept spoor in centrum Enschede

De gemeente Enschede gaat samen met ProRail, NS en de provincie Overijssel onderzoeken hoe haalbaar een verdiept spoortracé is in het centrum van de stad. De vraag is onderdeel van een bredere studie naar de ontwikkeling van het Stationskwartier. Eind oktober moeten de resultaten bekend zijn.

In het onderzoek wordt ook gekeken naar andere zaken die de komende jaren op stapel staan in Enschede, zoals de elektrificatie van het spoor vanuit Münster, een nieuw busstation, nieuwe fietsenstallingen en parkeerruimte.

Rijk, provincie, gemeente en ProRail zijn samen met Euregio bezig het spoortracé tussen de grens met Duitsland en het station Enschede te elektrificeren. In Duitsland is dit project vanaf Münster al opgestart. Voor Enschede is de elektrificatie van de spoorlijn ingrijpend voor de stad. Er zijn forse investeringen nodig en het station moet op de schop.

Betere verbinding met Zwolle en Münster

Het onderzoek moet inzicht geven welke variant het best past bij de toekomstige infrastructurele en ruimtelijke ontwikkelingen in het Stationskwartier. “Enschede is niet meer het eindpunt van de trein. De ontwikkeling van onze spoorzone brengt Zwolle en Münster dichterbij. Trein, bus, fiets, scooter en deelauto in één vervoersknooppunt maken Enschede nog beter leefbaar, aantrekkelijk en bereikbaar”, zegt wethouder Jurgen van Houdt.

Het station vormt een strategische en centrale locatie in het centrum van de stad. Daarom vinden alle betrokken partijen het belangrijk om in te zetten op goede voorzieningen, zoals nieuwe fietsenstallingen, een nieuw busstation een nieuwe parkeergarage.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.