Station Maastricht klaar voor Koningsdag foto: NS

Station Maastricht al in oranjesfeer

Station Maastricht is klaar voor het bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag. NS, Arriva en ProRail hebben het onlangs gerestaureerde station de afgelopen dagen versierd met vaandels en oranje verlichting en overal is het rood-wit-blauw van de vlag terug te vinden.

De informatiebalie is voor de gelegenheid veranderd in een gouden koets en ook de reizigers kunnen zich op 27 april even koninklijk wanen. “Er staat vanaf half negen ’s ochtends een grote oranje troon voor het station waar reizigers geheel in stijl op de foto kunnen en we delen een klein aandenken uit”, zegt stationsmanager Ger Pagters.

Na twee coronajaren kan de koninklijke familie Koningsdag dit jaar weer voor het eerst zonder beperkingen vieren. Koning Willem-Alexander zal met zijn familie weer een route afleggen in Maastricht in aanwezigheid van publiek.

Oranjedienstregeling

NS rijdt op Koningsdag en tijdens Koningsnacht een speciale Oranjedienstregeling met langere en extra treinen op een aantal trajecten. Arriva zet op Koningsdag langere treinen in naar Maastricht. Ook rijdt de vervoerder gratis extra pendelbussen op Koningsdag vanaf P+R Maastricht Noord. Een aantal Arriva-lijnbussen naar het centrum wordt op Koningsdag omgeleid vanwege de route van de koning.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.