RegioJet (foto: RegioJet)

Nieuwe vertraging voor eerste nachttrein European Sleeper

European Sleeper slaagt er niet in om de eerste nachttrein tussen Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag deze zomer al te laten rijden, zoals de bedoeling was. Een nieuwe startdatum maakt de vervoerder nog niet bekend.

Het is opnieuw een tegenslag voor het bedrijf, want aanvankelijk was het de bedoeling om vanaf april te starten. De kaartverkoop is ook nog niet begonnen. European Sleeper laat op de vernieuwde website weten dat de voorbereidingen in volle gang zijn en dat het bedrijf over een paar weken met meer details komt.

Sociale coöperatie

De verkoop van de aandelen vorig jaar noemt European Sleeper een groot succes. Met de investering heeft het bedrijf de eerste nachttrein voorbereid, die volgens European Sleeper binnenkort gaat rijden. De vervoerder profileert zichzelf als sociale coöperatie, waar mensen lid van kunnen worden. Het streven is om elk jaar een nieuwe treinverbinding toe te voegen.

European Sleeper is vorig jaar opgericht door Elmer van Buuren van Train2EU en Chris Engelsman van Noord West Express. Eind mei 2021 haalde European Sleeper binnen korte tijd 500.000 euro aan startkapitaal op, door aandelen te verkopen aan ruim 350 kleine investeerders uit diverse landen in Europa en daarbuiten. Partner voor de eerste nachttrein is de Tsjechische vervoerder RegioJet.

Lees ook

Particuliere spoorvervoerder European Sleeper maakt partner en bestemming bekend

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.