Gare Du Nord, treinstation, Parijs
Europees spoor

‘Eind 2023 snellere treinverbinding tussen Berlijn en Parijs’

Gare Du Nord, treinstation, Parijs

Volgend jaar zal er een nieuwe directe treinverbinding tussen Berlijn en Parijs worden geëxploiteerd. De betrokken vervoerders DB en SNCF laten weten dat het de bedoeling is dat de nieuwe treinverbinding vanaf eind 2023 reizigers in 7 uur tijd van Berlijn naar Parijs brengt.

“Het hogesnelheidsverkeer tussen Duitsland en Frankrijk is een uitstekend voorbeeld van hoe aantrekkelijke verbindingen grensoverschrijdend treinverkeer bevorderen”, aldus Dr. Richard Lutz, de CEO van DB, in een verklaring. “Ik geloof heilig in het grote potentieel van de spoorwegen in en voor Europa. Onze geplande nieuwe directe verbinding tussen de harten van onze twee hoofdsteden zal nog meer mensen inspireren om met de trein te reizen.”

Snellere verbinding

Met deze geplande nieuwe verbinding zetten DB en SNCF nieuwe stappen naar een beter aansluitend Europees treinnetwerk. Momenteel is het alleen mogelijk om van Berlijn naar Parijs per trein te reizen via een overstap in Karlsruhe of Mannheim. Deze treinreis duur ongeveer acht uur, dus een ruime uur meer dan de geplande nieuwe verbinding tussen de twee hoofdsteden.

Dagelijkse rit tussen Berlijn-Parijs

Dagelijks vertrekken er nu twaalf rechtstreekse verbindingen in beide richtingen tussen Duitsland en Frankrijk, waaronder van Frankfurt naar Parijs. De snelste verbinding is die van Stuttgart naar Parijs en duur momenteel 3 uur en 10 minuten. De CEO van de SNCF, Jean-Pierre Farandou, hoopt om vanaf december 2023 één rit per dag tussen de Duitse en Franse hoofdsteden te laten rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

1 reactie op “‘Eind 2023 snellere treinverbinding tussen Berlijn en Parijs’”

Pat Rick|08.06.22|11:23

Waarom kan dit ook niet tussen Amsterdam en Berlijn voor eind 2023? Dit moet ook een nieuwe verbinding worden, waardoor men niet overal hoeft te stoppen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.