WINK-trein Oldehove. ©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen
WINK-Trein

Burgemeester Buma over speciale Arrivatrein: ‘Geweldig dat de trein naar Oldehove vernoemd is’

WINK-trein Oldehove. ©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen foto dd 15-06-2022 Milfred Hart (regio directeur) - Arriva en burgemeester Sybrand Buma openden vandaag de Oldehove-trein op het perron in Leeuwarden

Vanaf woensdag 15 juni reis je mee in de WINK-trein ‘Oldehove’ van Arriva. In de trein zijn de wanden van het toilet, zowel aan de buitenzijde als binnenzijde, omgetoverd tot een ware belevenis. Historisch Centrum Leeuwarden (onderdeel van Gemeente Leeuwarden) en Arriva verzamelden de mooiste foto’s en een stukje geschiedenis, waardoor de reizigers in de coupé bijna letterlijk aan de voet van de Oldehove staan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Burgemeester Buma over speciale Arrivatrein: ‘Geweldig dat de trein naar Oldehove vernoemd is’ | OVPro.nl
WINK-trein Oldehove. ©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen
WINK-Trein

Burgemeester Buma over speciale Arrivatrein: ‘Geweldig dat de trein naar Oldehove vernoemd is’

WINK-trein Oldehove. ©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen foto dd 15-06-2022 Milfred Hart (regio directeur) - Arriva en burgemeester Sybrand Buma openden vandaag de Oldehove-trein op het perron in Leeuwarden

Vanaf woensdag 15 juni reis je mee in de WINK-trein ‘Oldehove’ van Arriva. In de trein zijn de wanden van het toilet, zowel aan de buitenzijde als binnenzijde, omgetoverd tot een ware belevenis. Historisch Centrum Leeuwarden (onderdeel van Gemeente Leeuwarden) en Arriva verzamelden de mooiste foto’s en een stukje geschiedenis, waardoor de reizigers in de coupé bijna letterlijk aan de voet van de Oldehove staan.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.